Vandring som blev paddling.

Tältabstinensen gjorde sig påmind och det smiddes planer för vandring. Närområdet scannades av och valet föll på Kindla naturreservat. Dagen innan vi skulle bege oss slog det mig att älgjakten når sin kulmen denna helg. Ok, vi kollar med jägare vi känner; ingen fara säger någon medan en annan säger aldrig skogen under älgjakten. Bergslagsledens hemsida avråder från vandring under den intensivaste perioden av jakten. Vi tar beslutet att inte vandra. Men tälta och vara ute vill vi ju ändå. Valet föll på paddling på Vättern. Inget dåligt alternativ men det är inte vandring.

Klart vatten i Vättern.

Absidfika!

Valde att ta med mig vandrartältet, ett Nallo,  så den klassiska tältpltatsen på klippan fick bytas mot mjuk barrmatta i gles tallskog. Omställningen gick bra och jag sov som ett barn till regnets smattrande hela natten.

Vind från nordost skapade riktig höststämning och solen orkade inte riktigt igenom molntäcket. Lite kyligt med andra ord. Kvällen kom och en riktig brasa värmde gott.

Munkholmen

 

Söndagen bjöd på grått väder men vi fick en fin paddling och lunchade på Harge uddar. Hade med mig ett sixpack med chokladbollar. Genialt fikatillbehör. Kommer att bli en klassiker på mina turer.

/J

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s