Kallar vi det vinter?

För exakt en månad sedan, närmare bestämt 7:e december, skrev jag om ett vinterland här. Vi hade tillbringat dagen på snöskor i Kilsbergen. Solen gnistrade i den vita snön. Sedan dess har Kilsbergen intagit en skepnad som mer liknar senhöst. Blött oktoberland med dimma och den där råkalla vinden som vi lärt oss sedan barnsben att oktober oftast bär med sig.Hygge i dimmaIMG_0975_1966

Då vandring har ersatt längdåkning så har jag ändå fått en del tid i dessa marker som ligger mig varmt om hjärtat. Kände vid gårdagens tur att man vänjer sig fort. När vi klev in i Kilsbergsstugan igår och beställde kaffe från vedspisen så var där folk som vanligt. Vandringsstavar och kängor hade ersatt dito för skidåkning.  Stilleben brygga tallIMG_0955_1946De flesta vi möter i stugan rör sig i dessa trakter allt som oftast; i ur och skur, oavsett årstid. Den stora skillnaden från snötäckta tider är avsaknaden av de som skall vinna Vasaloppet varje dag. I deras frånvaro uppstår ett lugn häruppe som vi inte får uppleva såhär års normalt. Ganska trevligt faktiskt. Även om lite snö vore på sin plats.

/J

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s