Inga badkrukor här inte!

Vi skulle hålla vår årliga steg II kurs i ÖKF:s regi med mig och Patrik vid paddlarna. Har inget bra svar på varför vi kallar den steg II. Den kommer efter steg I på något vis. Och vad är då steg I? Jo en lämplig uppföljare för de som gått introduktionskurs och därefter paddlat en del. Kajak är ämnet för dessa sammankomster.

Hursomhelst så gav vi oss iväg, tio kunskapstörstande själar och jag, Patrik samt Johan S. Det var ett skönt och motiverat gäng med våtdräkter från en svunnen era i bagaget. Det var ett antal sköna neoprenoutfits som fick en att minnas åttiotalets windsurfing och vattenskidåkning. Tidigt åttiotal på gränsen till sjuttio i några fall faktiskt.

Trötta men belåtna efter lördagens övningar blev kvällen inte särskilt sen. Söndagen gick i teknikens tecken. Vi passade på att paddla utomskärs då havet var snällt. Lite för snällt då vi var sugna på lite vågor men det får bli en annan gång. Som vanligt i dessa trakter så såg vi några havsörnar. Det är nästan havsörnsgaranti runt Stendörren och dess arkipelag.

Alla kan stå upp i en kajak, bara man har rätt kompisar med sig. Eller hur, Jocke?

/J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s