Nyårspaddling 2011…

EN FANTASTISK DAG PÅ VÄTTERN fick runda av mitt 2011. Det var ingen trängsel i Bastedalens hamn. Minusgraderna var sju till antalet i morse. Solen värmer en del men jag valde woolterry pants nertill och två lager merino upptill. Bra val visade det sig.
Hamnen, Bastedalen

Som synes så var  sjösättning inte en självklarhet. Isen var ett par centimeter och jag fick ta mig längst ut på stora bryggan för att sjösätta. Hade varken isyxa eller isdubbar med mig.  Stilla var ett ord som passade bra på Vättern idag. Såg oväntat nog en hel del sjöfågel som man aldrig ser där annars. Ornitolog är jag inte heller så jag vet inte vilka dom var eller varför. Lunchade med en schyst vy och brasa som sig bör så här års.
Lunchvy…

Röksignaler..?

Blev förvånad över att det dök upp is här och var. Vissa sund var helt täckta med centimetertjock is. Det har ändå bara varit två dygn med minusgrader. Frost på öarnas nordsidor gav en vintrig inramning. Apropå frost så blir det en del is på kajaken när det är minusgrader.
Is eller vatten?

Fruset på däck!

Väl inne i hamnen var mörkret på plats. Skymningspaddlingen sista biten var magisk med ett tunt islager mitt ute i farleden som kajaken bara gled igenom som en varm kniv i smör. Det är en speciell känsla att paddla genom tunn is.

Tillbaka i hamnen

Då var det färdigpaddlat för i år och dags för en trevlig nyårsmiddag. Kan bli en tidig start på nästa års paddelsäsong:-)

/J

10 kommentarer

  1. Tack Göran. ”En gör så gött en kan” som dom säger i Värmland. Lite sugen på en däckskamera i bra kvalitet. Men man kan inte ha allt, eller?

   Gilla

 1. Hej Johan & God fortsättning!
  Brukar läsa din Blogg och titta på dina nytagna foton de är ”göör bra” du är en bra fotograf så självklart ska du skaffa en däckskamera….
  Nog för att jag kör med Ullmax inpå bara skinnet men inte investerat i någon Torrdräkt ännu så ”Gamla Bettan” är i säkert förvar på vinden tills våren kommer.
  Men dina bilder inspirerar till vinterpaddling så jag kanske får göra en investering jag också.

  Hälsningar
  Nilla

  Gilla

  1. Hej Nilla och God fortsättning,
   Kul att du gillar min blogg och mina bilder. Har en däckskamera av enklare modell från Olympus. Den är inte bra så den hamnar sällan i packningen. Sätter upp en ny på önskelistan. Torrdräkt kan jag rekommendera. Gör paddlingen väldigt tillgänglig under svårare årstider. Dessutom en trygghet och kul kompis när man tränar vattenlekar med kajaken. Använder min extremt mycket.
   Jag samlar lite bilder här: http://johankarlstrom.smugmug.com/
   /Johan

   Gilla

 2. Läckra bilder du tar :-))))
  vad har du för tält, såg ett rött på några bilder!
  funkar det bra???
  mvh Krister

  Gilla

  1. Tack Krister. Jag har två röda tält. Båda är från Hilleberg. Använder Allak till paddling då det är självstagande och mitt Nallo 2, som är ett tunneltält, till annan aktivitet. Det väger mindre vilket gör det mer bärbart. Om man inte vill bära mer än nödvändigt. Nöjd med båda. Lite hängiga innertält med det är klassiskt för konstruktionen. Innertält och yttertält som reses tillsammans. /Johan

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s