ÖKF vårtur.

Som traditionen bjuder har vi i klubbens regi, Örebro kanotförening, en vårpaddling i maj. I år gick den av stapeln 20-22/5. Mats H. var arrangör och valet föll på området norr om Nyköping. Stendörren brukar vi säga men det var inte målet denna gång. Dock sjösatte vi vid Studsvik brygga som oftast när vi paddlar dessa vatten. Vi paddlade österut och gick genom charmiga Sävösund med sjökrog och allt. Tyvärr blev det inget matstopp på krogen utan vi tuffade vidare mot lilla Brunskär där det blev nattläger.

Seriös matlagning på lilla Brunskär.

Seriös matlagning på lilla Brunskär.

Raggmunkar hela kvällen lång...

Raggmunkar hela kvällen lång...

Allak på lilla Brunskär.

Allak på lilla Brunskär.

Som vanligt vaknar man rätt tidigt i skärgården. Eller är det månne ett ålderstecken? Men när man möts av denna vy så är livet enkelt.

Havsutsikt!

Havsutsikt!

Efter frukostbestyren bar det av mot Lacka-Långskär. Väl där tog vi en klippfika:-) Det är ”gött” att kunna fika lite och inte prompt paddla enda in i lunchen. Mindfullness!

Torped, eller?

Torped, eller?

Vi gick sedan åter mot Brunskär och övärlden öster om Hartsö. Rundade södra udden på Hartsö och paddlade via det smala sundet mellan Horsviksholmen och Ringsö. Vi fick staka oss igenom, grymt lågt vatten. (Såg en säl utanför Ringsö!)                                       När tälten restes befann vi oss på Brännskär. Ingen ovanlig plats för oss. Men man återvänder ofta till platser man gillar.

"Spanarna på Brännskär!"

”Spanarna på Brännskär!”

Husdjur

Husdjur

Utedass?

Utedass?

Lunchsiesta på Kalklubbarna.

Lunchsiesta på Kalklubbarna.

Söndagen spenderades i trakterna runt Stendörren. Djurskärshällarna, lunch på Kalklubbarna, ja sämre kan man ha det.

/J

3 kommentarer

  1. fina farvatten! – sommaren lockar. Härliga bilder från kalklubbarna – får lägga en tur dit.

    Gilla

Lämna en kommentar